Українську продукцію в Росії знищуватимуть з 1 січня

 BBC

Санкційну українську та турецьку продукцію в Росії будуть знищувати з 1 січня 2016 року, повідомляє BBC з посиланням на заяву голови Росспоживнагляду Ганни Попової.

"Будь-яка продукція, яка не відповідає вимогам, утилізуватиметься. Так було завжди", - сказала пані Попова.

Як саме знищуватимуть товари, вона не уточнила.

"Це питання сьогодні визначається та вирішується, але не важливо, яким чином будуть утилізувати, головне, щоб продукція не надходила до країни", - додала Анна Попова.

Вона уточнила, що конфісковувати з магазинів українські та турецькі товари, завезені до 1 січня, не будуть.

1 грудня уряд Росії опублікував перелік турецьких продуктів, які заборонили імпортувати в Росію. У список потрапили овочі, фрукти, а також м'ясо птиці, сіль та гвоздики.

У перші дев’ять місяців цього року на Туреччину припало 52,7% постачання в Росію помідорів, 16% - огірків, 80,7% - абрикосів і 47,7% полуниць.

28 листопада президент Росії Володимир Путін підписав указ про запровадження санкції проти Туреччини. Причиною став інцидент зі збитим на сирійсько-турецькому кордоні російським бомбардувальником Су-24.

18 листопада Росія заборонила імпорт українських продуктів у відповідь на санкції України проти РФ. Ембарго має почати діяти з 1 січня.

Міністр аграрної політики України Олексій Павленко вже заявив, що український виробник не має суттєво постраждати, адже до Росії Україна вже майже не постачає аграрну продукцію.

"На сьогодні обсяг експорту сільськогосподарської продукції до РФ становить не більше ніж 2% від усього обсягу експортованої сільськогосподарської продукції", - сказано в повідомленні у Facebook міністра.

29 липня пан Путін підписав указ про знищення санкційної продукції.

Першу партію імпортних продуктів знищили 6 серпня.

Продуктове ембарго Росії запровадили в 2014 році у відповідь на санкції країн Заходу через анексію Криму та конфлікт на Донбасі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення