Усю ніч провів у очереті поблизу болота: 7-річного хлопчика знайшли за 10 кілометрів від дому (фото, відео)

На Волині правоохоронці розшукали другокласника, який понад 15 годин блукав незнайомою місцевістю. У очереті поблизу болота, за десять кілометрів від дому, він провів усю ніч. Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Волинської області.

Про зникнення дитини правоохоронцям мати повідомила лише зранку - о 08:55, хоча хлопчик ще напередодні, близько 17 години, пішов гуляти та не повернувся додому. Його шукали рідні, однак це не увінчалось успіхом.

Одразу до пошуків школяра залучили понад півтори сотні поліцейських, долучилися також громадські формування та місцеве населення.

"Дитину поліцейські разом зі службовими собаками знайшли вже за 4 години після початку масштабних пошуків. Той безсилий лежав в очереті біля болота, що приблизно за 10 кілометрів від дому. Хлопця дістали із багнюки, далі везли на підводі, а до села більше кілометра його ніс на руках оперуповноважений Вадим Барчук", - розповів заступник начальника ГУНП Михайло Сорока.

Зі школярем все добре, правоохоронці його нагодували, нині медики надають йому необхідну допомогу.

Поліцейські також з’ясували, що хлопчик зі старшим братом проживає в неналежних умовах, проте відповідні компетентні органи місцевого самоврядування і соцслужби про це правоохоронців не повідомляли.

"Вирішуватиметься питання про притягнення матері до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків та відповідних органів - за службову недбалість. Подальшу долю дітей вирішуватимуть соцслужби. Наразі хлопці перебуватимуть у медзакладі", - повідомив заступник начальника ГУНП Сергій Козак.

З початку року до поліції Волині надійшли повідомлення про зникнення 64 дітей: усіх їх правоохоронці розшукали.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення