В Амстердамі люди вийшли на масштабний COVID-протест: поліцейські спустили собак і били людей кийками (відео)

 УНН

В Амстердамі між поліцією та пікетниками у зв'язку з пандемією коронавірусу 2 січня відбулися сутички. Поліцейські застосовували щити та кийки, а також службових собак.

Учасники демонстрації виступали з вимогами свободи та зняття обмежень, зокрема, скасування локдауну та відкриття магазинів та кафе. Людей зібралось чимало.

Користувачі Twitter у коментарях до відео з місця подій обурюються тим, що правоохоронці б'ють учасників акції. Поліцейські застосовували щити та кийки, а також службових собак.

Раніше муніципалітет Амстердама, прокуратура та поліція заборонили проводити 2 січня у місті демонстрацію проти обмежень для боротьби з COVID-19 через відмову організаторів забезпечити безпечне проведення заходу.

Нагадаємо, що влада Нідерландів ввела локдаун у країні з 19 грудня до 14 січня через поширення штаму Омікрон. У країні закрито всі бари, кафе, ресторани, магазини (крім тих, що продають товари першої необхідності), кінотеатри, театри, музеї, тренажерні та інші спортивні зали. Не працюють також перукарні та салони краси, не проводяться різдвяні ярмарки.

Відкритими залишаються лише продуктові магазини, аптеки, бібліотеки, автозаправні станції та автошколи. Школи також закриті, дорослим рекомендовано по можливості працювати віддалено.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення