В Аргентині кожні 36 годин від рук ґвалтівників гине одна жінка: в країні почалися протести

 Вести.UA

Десятки тисяч жінок по всій Аргентині протестували проти гендерного насильства. Приводом для цієї акції стало згвалтування і вбивство 16-річної Лусії Перес в провінційному містечку.

Як повідомляється, Лусія загинула в місті Мар-дель-Плата. Двоє чоловіків привезли її в лікарню 8 жовтня під явним впливом наркотиків. Пізніше лікарі виявили сліди зґвалтування. Через кілька годин після доставки в лікарню дівчина померла, повідомляє Reuters.

Після її смерті поліція заарештувала трьох чоловіків. Прокуратура зуміла встановити, що дівчину "накачали наркотиками спеціально"

14 жовтня, після того, як цей випадок набув розголосу, активісти в країні почали закликати жінок йти з роботи на годину, для участі у протестах. Акція отримала назву "Чорна середа".

"Я хочу відчувати себе в безпеці, коли я йду по вулиці, так само, як і чоловіки. Я хочу мати можливість носити спідницю в літній час безтурботно", - розповіла одна з учасниць аргенитнского маршу.

За даними правозахисників, в Аргентині кожні 36 годин гине одна жінка. Тому такі заходи в країні стали регулярним явищем. Такі ж марші протесту вчора, 19 жовтня пройшли і в деяких інших країнах Латинської Америки.

У 2012 році в Аргентині ухвалили закон, що підсилює відповідальність чоловіків за вбивство жінок. Також була посилена відповідальність за домашнє насильство. В результаті останні масштабні протести проти насильства над жінками в країні пройшли в червні 2015 року.

Нагадаємо, нещодавно проходив у мережі флешмоб під назвою #яНеБоюсьСказать, в якому жінки ділилися своїми переживаннями з приводу сексуальних домагань, привів до створення законопроекту про запобігання насильства.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення