В Енергодарі серія гучних вибухів та масованих обстрілів, людей пакують в автозаки, зник інтернет та мобільний зв'язок (відео)

На проммайданчику Чорнобильської АЕС підняли синьо-жовтий стяг. Також над нещодавно окупованою атомною станцією пролунав гімн України. Працюють на станції та пережили вторгнення окупантів 59 людей. Про це повідомили у Славутицькій міській раді.

Тим часом в окупованому Енергодарі російські військові намагаються переконати людей, що вони вже не будуть у складі України. Однак місцеві жителі продовжують чинити опір окупантам та виходять на мирні протести, за що їх сьогодні обстріляли.

"2 квітня об 11:00 на проммайданчику Чорнобильської АЕС знову замайорів прапор України та пролунав гімн України. У церемонії підняття прапора прийняв участь оперативний персонал станції, який у важких умовах окупації весь цей час забезпечував і продовжує забезпечувати ядерну та радіаційну безпеку об‘єктів ДСП "Чорнобильська АЕС", - повідомляє "Енергоатом".

В Енергодарі сьогодні вранці повідомляють про серію гучних вибухів. Крім того, у місті окупанти почали глушити зв’язок. Місцеві розповіли, що зник провідний Інтернет, а телефонні дзвінки неможливі.

Відомо про чотирьох поранених внаслідок серії вибухів та обстрілів, влаштованих російськими військовими. Місцеві медики роблять все від них залежне у скрутних умовах майже повної відсутності ліків і матеріалів і намагаються врятувати їм життя та здоров’я.

Відомо, що сьогодні зранку мешканці міста зібралися на мирний мітинг на підтримку України. Вони співали гімн і розмовляли між собою.

"За цим спостерігали русскофашистські окупанти. Коли енергодарці почали розходитися, під’їхали автозаки, у які загарбники почали пакувати місцевих. За кілька хвилин місто здригнулося від звуків вибухів та масованих обстрілів. Нажахані енергодарці почали тікати у різні сторони. Спрацювали сирени автівок навіть у віддалених від місця вибуху вулицях", - повідомили в "Енергоатомі".

"На цей час відомо про кількох містян, які потрапили до лікарні з травмами та важкими опіками - через влаштовані окупантами вибухи й мінометні черги по мирних мешканцях у районі БК "Сучасник", - повідомляють очевидці.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення