В Італії 85-річний анестезіолог повернувся на роботу для боротьби з COVID-19 (фото)

В Італії 85-річний анестезіолог Жампьеро Жирон повернувся до роботи в лікарню через 35 років, щоб допомогти впоратися з новим коронавірусом COVID-19.

Доктор є почесним професором Університету Падуї й одним з найбільш шанованих італійських лікарів. 14 грудня 1985 року він брав участь у першій пересадці серця в країні, пише lavocedellevalli.it.

"Коли ви вирішуєте стати лікарем, ви повинні втручатися. Я дав клятву. Боїшся захворіти? Тоді краще не ставай лікарем", – підкреслив чоловік.

Він додав, що кілька тижнів тому начальник Падуанського району зателефонував йому і запитав, чи може сфера охорони здоров'я розраховувати на його досвід.

"Від того дня я завжди живу з моїм мобільним телефоном під рукою. Вони можуть зателефонувати мені в будь-який час, і я, в разі необхідності, готовий піти. Я вважаю це обов'язком: незалежно від віку, лікарі можуть змінити ситуацію на цьому етапі. Хоча моя клятва Гіппократу була давним-давно, вона ніколи не закінчується", – розповів Жирон.

Доктор народився в Падуї, але виріс у Венеції. Жирон був засновником Інституту анестезіології та реаніматології Університету Падуї. Час від часу він повертався в операційну, щоб закрити "вікна" в графіку лікарні.

"Я знаю, що найбільш схильними до ускладнень, викликаним коронавірусом, є літні люди. Але в мене хороше здоров'я, і, навіть якщо в мене мало роботи, я роблю щеплення від грипу щороку. Коротше кажучи, мені не страшно", – сказав лікар.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення