В Одесі прикордонники під виглядом поліції викрадали людей та вибивали з них гроші (фото, відео)

В Одеській області правоохоронці знешкодили злочинне угруповання, яке викрадало людей та вимагало з них гроші. Зокрема, затримано двох прикордонників: вони побили викраденого чоловіка та забрали в нього 74 тис. грн.

Як повідомили у прес-службі Одеської обласної прокуратури, підозрюваних затримали 19 січня прокуратура спільно з регіональним УСБУ.

Встановлено, що зловмисники, представившись співробітниками поліції, в Суворовському районі міста викрали 23-річного хлопця, закували його в наручники та посадили у свій автомобіль. Погрожуючи пістолетом, вони побили потерпілого і відібрали 40 тис. грн.

"Згодом фігуранти проникли до квартири потерпілого, де заволоділи ще 34 тис. грн...", - розповіли у прокуратурі.

Коли підозрювані вийшли на вулицю, їх затримали правоохоронці. У затриманих виявили посвідчення співробітників Державної прикордонної служби України.

У прес-службі обласного УСБУ уточнили, що правоохоронці нейтралізували організоване злочинне угруповання і затримали двох прикордонників-організаторів банди. За попередніми даними, до її складу входили діючі правоохоронці. Учасники банди тероризували жителів регіону, викрадали людей і вимагали в них гроші. У разі відмови платити "данину" зловмисники погрожували потерпілим фізичною розправою.

Представлялися учасники банди працівниками правоохоронних органів - Нацполіції, СБУ та інших структур. При цьому організатор угруповання і його спільник є діючими співробітниками структурних підрозділів Держприкордонслужби України.

Вони затримували людей під вигаданими приводами та "вибивали" з них гроші за нібито непритягнення до кримінальної відповідальності. Крім того, зловмисники проводили несанкціоновані обшуки та обкрадали будинки жителів Одеси.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення