В Одесі жорстоко побили активіста: каже, що замовники ті ж, що й у Стерненка (фото)

В Одесі жорстоко побили активіста Дем’яна Ганула. Як повідомив у соцмережах сам потерпілий, напад стався 3 травня. За словами Ганула, характер нападу та організатори ті самі, що у ситуації з Сергієм Стерненком.

Перед нападом Ганулу зателефонував знайомий та запитав, чи можна дати номер його телефону військовим, які потребують допомоги, а пізніше з ним зв’язався якийсь чоловік. Зустріч назначили в одній з кав'ярень, біля входу якого потерпілий побачив запаркований автомобіль - пікап камуфляжного кольору з чорними номерами "Ахмет".

"Нічого не підозрюючи, я зайшов до закладу, де на мене чекали троє представників якоїсь з етнічних меншин… Чесно кажучи, передчуття уже тоді підказало: щось тут не так, але я запитав: в чому потреба та де вони служать? У відповідь отримав претензію російською: "Чому ти всім передаєшь "тачки", а нам на фронт - ні?", - стверджує активіст.

Він пояснив, що допомагає, як правило, знайомим, однак поцікавився, яка саме їм потрібна автівка.

Ганул стверджує, що невідомі запитали, чи знає він якогось Ахмета та дуже грубо і наполегливо запросили кудись з ними поїхати. Після відмови, троє чоловіків почали його лупцювати, повалили на підлогу та били ногами, а потім дістали ножі.

Він також стверджує, організатор нападу - Олександр Подобєдов - людина, яка у 2018 році нібито замовила напад на активіста Сергія Стерненко. За даними Ганула, Подобєдов сидів за одним столиком з нападниками до приходу активіста.

"Також, біля закладу де все сталося, помічено авто друга Подобєдова - Олександра Білого. Вони є представниками криміналу Одеси, негідники яких хтось прикриває з владних структур", - запевняє Ганул.
"Чудом вдалося вирватися та вибігти через "чорний" вихід кафе у двір, де зачинив двері та викликав "102". Об’єктивно мене врятувало чудо", - розповів чоловік.

Він вважає, що хтось найняв цих людей задля замовного нападу на нього. Наразі йому відомо, що вчора о 06:00 ці чоловіки заїхали до Одеси з Дніпра, а відразу після нападу поїхали з міста в бік Києва.

"Чомусь вони досі не затримані. Є також інформація, що вони дійсно проходять службу в одній з одеських бригад, якщо це так, то я в шоці", - акцентує Ганул.

Дем’ян Ганул відомий тим, що неодноразово брав участь у різних проукраїнських акціях, виступав за демонтаж російських пам’ятників, зокрема російській імператриці Катерині тощо. У соцмережах часто публікує повідомлення про збір коштів для українських військових.

Також нагадаємо, що у 2018 році на активіста Сергія Стерненка, який на той час мешкав в Одесі, було скоєно три напади. Він пов'язує їх зі своєю громадською діяльністю, зокрема, участю в акціях проти забудови Одеси. За цими фактами було відкрито провадження, в яких Стерненко виступає як потерпілий. Під час третього нападу активіст завдав смертельного ножового поранення одному з нападників.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення