В Одесу прибув суховантаж з Китаю: під час рейсу у моряків була висока температура (фото, відео)

В Одесу причалив суховантаж CMA CGM URAL, який прибув з Китаю, де бушує смертельний коронавірус.

За час подорожі у членів екіпажу були зафіксовані випадки захворювання на ГРВІ, повідомили в міністерстві охорони здоров'я України. За повідомленнями ЗМІ, під час рейсу у деяких моряків була висока температура.

Судно прибуло в Одесу під прапором Мальти. На борту знаходяться 25 членів екіпажу. З них – 9 громадян Китаю, 13 – Шрі-Ланки і 3 – України.

Як повідомили в Міністерстві охорони здоров'я, санітарно-карантинний підрозділ знаходиться в постійному контакті з екіпажем судна. Компанія, якій належить судно, запевняє, що у жодного з членів екіпажу не зафіксували симптомів коронавірусу. Є лише кілька випадків ГРВІ. Однак, одеська санітарно-карантинна служба порту мобілізована і людей з судна було вирішено оглянути.

Суховантаж вийшов з китайського порту ще 16 січня. Шлях вже зайняв більше часу, ніж триває інкубаційний період короновірусу. До того ж, перед тим, як прибути в Україну, судно було в Єгипті, Лівані, Туреччині і Румунії. У всіх портах екіпаж проходив повну медичну перевірку.

Як в результаті повідомила представник Держприкордонслужби Олександра Ковтун, у членів екіпажу ні температури, ні інших ознак захворювань немає. Тому члени екіпажу можуть залишати судно і виходити в місто.

Також момент зустрічі зафіксував 5-й канал

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення