В Україні ввели обов'язкову вакцинацію від COVID-19: стало відомо, кого торкнеться (фото, відео)

В Україні пропонується ввести обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для працівників деяких сфер. Про це заявив глава МОЗ Віктор Ляшко на сьогоднішньому засіданні уряду.

Мова йде про працівників навчальних закладів, міністерств та інших органів центральної виконавчої влади, а також місцевих держадміністрацій.

"Пропонуємо започаткувати провадження обов'язкових профілактичних щеплень проти гострої респіраторної хвороби Covid-19, зокрема для працівників закладів освіти, працівників міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та її структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій. Такий підхід вже передбачено чинним законодавством, зокрема статтєю 12 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб"..", - повідомив глава МОЗ.

Також Ляшко заявив, що Європейський суд з прав людини у квітні цього року підтвердив положення національного законодавства, що обов'язкова вакцинація є законною.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вислухавши виступ Ляшка, підсумував, що наказ МОЗ про обов’язкову вакцинацію представників окремих професій набуде чинності.

У соцмережах з'явилася інформація про те, що інтерни Одеського національного медичного університету вже отримали повідомлення про те, що спочатку тих, хто не вакцинувався не будуть пускати на очні заняття, а потім налякали, що нібито взагалі будуть виключати з вишу.

Зазначається, що багато людей вирішили просто купити сертифікати.

"Ось вам і "колективний імунітет". Чекаємо на червону зону з важкими випадками зі 100% вакцинованих" - підсумували повідомлення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення