"Ваш родич у поліції": КОРД вломився до аферистів, які збивали гроші з довірливих українців (відео)

У Одесі правоохоронці припинили діяльність злочинної групи, яка заробляла на довірі громадян. "Працювали" вони за схемою "ваш родич в поліції". Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції.

"У поле зору зловмисників, як правило, потрапляли люди поважного віку. Вони телефонували потерпілим, представлялися працівником поліції та вимагали гроші за нібито непритягнення до кримінальної відповідальності їхніх родичів. Упродовж дня телефонні шахраї могли робити до 200 дзвінків. До складу злочинної групи входило троє осіб – мешканці Одеси, раніше засуджені за майнові злочини", - йдеться у повідомленні.

Що цікаво, жертви аферистів замість того, аби зателефонувати родичам та з’ясувати ситуацію, через термінал перерахували зловмисникам кошти. Лише після проведення всіх операцій, ошукані громадяни телефонували близьким.

У схемі також були задіяні особи, які постачали аферистам сім-карти мобільних операторів та підшукували потенційних жертв. Аби уникнути відповідальності та не потрапити у поле зору поліцейських, щотижня змінювали номери телефонів.

В організаторів шахрайської схеми та осіб, які можуть бути причетні до неї, були проведені санкціоновані обшуки за силової підтримки спецпризначенців КОРД та полку особливого призначення.

Правоохоронці вилучили 800 сім-карт операторів мобільного зв'язку, 21 мобільний телефон, зброю та набої до неї, комп’ютерну техніку, кілограм амфетаміну, майже 300 канабісу та автомобілі «Lexus GL 300», «Porsche - Cayenne», «BMW 745I» та «NissanAltima».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення