Вбив студентку: в РФ всесвітньо відомий історик намагався втопити у річці пакет з руками

 Fakty.ua

На набережній Мойки у Санкт-Петербурзі правоохоронці затримали за підозрою у вбивстві кандидата історичних наук і викладача СпбГУ Олега Соколова. Він намагався втопити у річці пакет з відрубаними жіночими руками і пістолетом.

Під час обшуку у будинку вченого поліція знайшла тіло жінки без голови, яке належить учениці і випускниці Соколова, 24-річній Анастасії Єщенко. За словами студентів, у них був роман.

Слідчий комітет Санкт-Петербурга відкрив кримінальну справу стосовно 63-річного вченого. Сам Соколов зізнався у злочині і розповів, чому скоїв вбивство.

За його словами, студентка ревнувала його до двох дочок від його колишніх шлюбів. Під час сварки 7 листопада у квартирі історика він вистрілив у неї з обріза. Чоловік сховав тіло, оскільки наступного дня, 8 листопада, приймав у квартирі гостей.

9 листопада чоловік вирішив позбутися тіла, яке розчленив пилкою.

Олег Соколов – історик, який спеціалізується на історії Франції. Він є автором кількох монографій про Наполеона і російсько-французькі війни початку XIX століття. Кілька років тому його запрошували в якості професора до Сорбоннського університету у Парижі. У червні 2003 року президент Франції Жак Ширак нагородив Соколова орденом Почесного легіону за внесок у вивчення і популяризацію історії країни та її армії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення