Вбивство 7-річної Марії Борисової на Херсонщині: підозрюваний був другом батька дитини (відео)

Поліцейські Херсонщини затримали підозрюваного у вбивстві 7-річної дівчинки. Чоловікові 62 роки. Він - житель селища та знайомий родини загиблої.

Як повідомляє місцева поліція, пошуки зниклої 7 березня Марії Борисової тривали протягом чотирьох діб. Поліцейські опитали близько 630 осіб, встановили автотранспорт, який знаходився в районі зникнення дівчинки, сформували 16 слідчо-оперативних груп, які з дозволу власників проводили огляди будинків, приватних господарських приміщень, сараїв, гаражів тощо. Паралельно загони правоохоронців та волонтерів прочесували селище в радіусі 25 км, особливо звертаючи увагу на нежилі приміщення, пустирі, колодязі та лісосмуги в надії знайти дівчинку живою.

11 березня під час повторного огляду території населеного пункту в недобудованій нежитловій споруді знайшли труп безвісно зниклої 7-річної дівчинки. Судово-медична експертиза виявила на тілі загиблої сліди удушення та зґвалтування.

За результатами проведених слідчих дій та оперативно-розшукових заходів встановлено 16 чоловіків, які могли бути причетні до злочину. Серед них: ті, чий слід взяла службова собака у день виявлення тіла; особи, на яких вказували місцеві мешканці; особи, які привернули увагу правоохоронців під час розшуку зниклої та раніше судимі за аналогічні злочини. Для перевірки та сбору достатніх доказів у зазначених осіб були відібрані біологічні зразки для порівняння.

В день поховання дитини оперативники завітали до одного з них, але виявили чоловіка з порізаними венами. Поліцейські надали чоловікові першу медичну допомогу та направили до лікарні. Біологічні зразки даного чоловіка першочергово були перевірені молекулярно-генетичною експертизою. 14 березня від лабораторії надійшли результати експертизи, які вказали, що чоловік причетний до зґвалтування та вбивства дитини.

Як повідомив начальник поліції Херсонщини Олександр Прокудін, цих доказів вистачало для повідомлення чоловікові про підозру у вчиненні злочинів, передбачених п. 2 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство малолітньої дитини) та ч. 4 ст. 152 (Зґвалтування, вчинене щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди) Кримінального кодексу України. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі слідство триває. Відбувається збір речових доказів під час обшуку у помешканні чоловіка. В подальшому поліція та прокуратура будуть дотримуватися чіткої позиції і наполягати на максимально відповідному покаранні – це довічне позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення