Вбивство журналіста у Словаччині: озвучили яку ціну заплатив замовник

 Канал 24

За вбивство словацького журналіста Яна Куцяка замовник заплатив щонайменше 70 тисяч євро.

Про це у понеділок на прес-конференції повідомив прокурор, який відмовився називати своє ім'я, повідомляє Aktuality.sk.

Із виділеної суми 50 тисяч євро виплачені готівкою, ще 20 тисяч – у вигляді прощення старого боргу, зазначив він.

Він додав, що убити планували тільки Куцяка. Його наречена Мартіна Кушнірова виявилась випадковою жертвою.

За словами прокурора, докази, які поліція зібрала проти підозрюваних протягом тривалого семимісячного розслідування, дуже сильні. Відомо також, що посередник, який мав заплатити виконавцям убивства, ймовірно співпрацює з поліцією.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2018 року біля Братислави в одному з будинків були знайдені тілавідомого словацького журналіста-розслідувача Яна Куціака та його нареченої Мартіни Кушнірової.

Перед вбивством Куціак проводив журналістське розслідування про італійську мафіозну організацію "Ндрангета", яка, ймовірно, переказувала гроші в Словаччину, інвестувала в нерухомість та різні підприємства, а також розвивала зв'язки зі словацькими політиками.

Вбивство журналіста спровокувало в Словаччині політичну кризу і спричинило найбільші за останні майже 30 років протести у країні.

Зокрема, у відставку пішов міністр культури Словаччини, міністр внутрішніх справ, а пізніше й прем’єр-міністр країни Роберт Фіцо, який обіймав крісло глави уряду майже 6 років.

У середині березня стало відомо про затримання італійського мафіозі, підозрюваного у причетності до справи Куціака.

27 вересня поліція заарештувала кількох підозрюваних у справі про вбивство журналіста-розслідувача Яна Куціака та його нареченої.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення