Вибух у лікарні Запоріжжя міг статися через апарати ШВЛ: з'явилася ще одна версія трагедії

Причиною вибуху в інфекційній лікарні Запоріжжя, де 3 лютого загинуло четверо осіб, могли стати апарати ШВЛ із збільшеною подачею кисню. Про це повідомляє ТСН.

Версію із апаратами штучної вентиляції легень не виключає головний лікар установи Володимир Шинкаренко. За його словами, трагічний випадок у Запоріжжі подібний до інцидентів в Туреччині, Росії та Західній Європі, де також вибухало обладнання. Наразі всі апарати ШВЛ, які у медзакладі використовували для порятунку пацієнтів з коронавірусом, опломбували.

"Для лікування хворих на коронавірус використовується сучасне обладнання, яке має функцію "Хай-фло". Тобто це підвищене подавання кисню. За рахунок того коронавірусні хворі і виживають. Ми чекаємо на висновки комісії: можна чи нійого використовувать", - каже директор Запорізької обласної інфекційної лікарні Володимир Шинкаренко.

На період слідства реанімаційне відділення лікарні не працює. Усіх хворих, що там перебували, доправили до інших медзакладів. Зараз слідчі з'ясовують, що саме стало причиною вибуху.

Нагадаємо, пізно ввечері 4 лютого в обласній інфекційній лікарні в Запоріжжі загинули троє пацієнток та лікарка - 26-річна анестезіолог Ольга Гліва. Вона у 2020 році закінчила інтернатуру та почала працювала в обласній інфекційній лікарні. Усі троє загиблих були під апаратами ШВЛ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення