Від 3 до 6 тисяч доларів за мерця: у Києві з-під поли продавали місця на закритих кладовищах (відео)

У столиці викрили схему продажу місць та організації поховань на закритих кладовищах. Суми становили від 3 до 6 тисяч доларів за місце. Про це повідомили в СБУ.

"СБУ викрила масштабні оборудки у ритуальній службі спеціалізованого КП "Спецкомбінат ПКПО". Зловмисники вимагали хабарі за виділення місць для поховання на кладовищах Києва. Суми становили від 3 до 6 тисяч доларів США за місце", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що до протиправної діяльності її організатори залучили двох посередників, які представлялися працівниками столичних кладовищ, і вимагали гроші за "послуги". Задокументовано факт отримання зловмисниками 3 і 5 тисяч доларів за виділення двох місць на Лісовому кладовищі. Правоохоронці затримали одного з посередників під час одержання 6 тисяч доларів США за виділення ще одного місця для поховання.

Наразі першому затриманому повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

В Офісі Генпрокурора додали, що було встановлено, що підозрюваний, виступаючи в ролі пособника посадовців КП, займався організацією поховань. За даними слідства, раніше він одержав неправомірну вигоду у сумі 8 тисяч доларів за надання послуг з організації поховання. Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Проводяться першочергові слідчі дії, встановлюються інші особи, причетні до вчинення кримінальних правопорушень.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення