Загрожує довічне ув'язнення: у столиці обирають запобіжний захід "голосіївському стрілку" (відео)

У Голосіївському суді в ці хвилини обирають запобіжний захід Івану Мартинюку, який відкрив стірялину по поліцейських. Чоловіку загрожує довічне ув'язнення.

Як повідомляє Pavlovsky News, "голосіївський стрілок" перед обранням йому запобіжного заходу заявив, що відкрив стрілянину через те, що йому не надали рішення суду і не дали дочекатися адвокатів.

На постріл Іван Мартинюк зважився, коли зрозумів, що спилюють болгаркою дверні петлі. В цей час з ним в квартирі знаходилася цивільна дружина. Мартинюк ще раз підкреслив, що не міг відкрити двері патрульним, тому що був зламаний замок. Він не може зрозуміти, чому поліцейські брали участь у події.

Мартинюк також пояснив, що розлив бензин по квартирі, злякавшись погроз штурму.

Нагадаємо, що на Голосіївському проспекті, 58 чоловік відкрив стрілянину у багатоповерхівці і поранив двох людей, після чого підпалив квартиру. Штурм тривав близько двох годин.

Як повідомляють "Надзвичайні новини", кілька років тому Іван купив квартиру, але через карантин не зміг виплачувати банку кредит. Помешкання начебто без попередження продали, а обурений власник звернувся в суд.

"Ведуться цивільні справи, все законним шляхом. Є права власності, тому це просто беззаконня - хотіли віджати квартиру", - пояснив родич.

Понад рік Іван взагалі не виходив з дому, аби нові власники не викинули його на вулицю і не змінили замки. Друзі квадрокоптером передавали добровільному бранцеві харчі, допомагали також і сусіди. Одна з місцевих жінок навіть закохалася у відчайдуха, і коли почався штурм - начебто була з ним у квартирі.

Поранений в обличчя чоловік і є тим самим другим власником квартири, з яким у Івана Матеюка конфлікт. Спірну квартиру після закінчення слідчих дій правоохоронці опечатали, але опинившись у в’язниці, Іван може остаточно втратити житло.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення