Відмовився від кисню: з'явилися нові подробиці смерті хворого COVID-19 лікаря в Одесі

 Думская

Померлий від коронавірусу одеський лікар-реаніматолог Максим Беліновспочатку намагався лікуватися вдома, а потім потрапив до лікарні у важкому стані. Про це розповіла директор департаменту охорони здоров'я Одеської міськради Олена Якименко.

Удома він лікувався чотири дні, але стан здоров'я лікаря різко погіршився.

"В інфекційну лікарню він поступив в уже важкому стані і стані депресії. Можливо, це був результат інтоксикації, яка, в тому числі, впливає на адекватність людини. Йому була показана киснева підтримка, але він категорично відмовився. Ми навіть пішли на крайні заходи і в костюмі хімзахисту пропустили до нього дружину, але і це не дало результату", – розповіла Якименко.

Вона зазначила, що за останній тиждень ще дев'ять випадків COVID-19 виявили серед співробітників Одеської міської інфекційної лікарні. Інфекцію підхопили лікарі і медсестри відділення №11, хоч там не працюють з хворими COVID-19.

"Сім з них госпіталізовані, проводиться тестування всіх співробітників", – додала чиновник.

Всього ж в Одеській області з початку епідемії виявили 764 хворих. 600 з них виявилися жителями області, а 164 – з Одеси. На даний момент в Одеській інфекційній лікарні перебувають 153 людини. У 39 з них підтвердили інфекцію. Ще у 83 пацієнтів підозрюють COVID-19. Четверо пацієнтів зараз знаходяться у важкому стані на кисневій підтримці.

У померлого лікаря залишився трирічний син. Максим працював реаніматологом в міській лікарні №10 і був одним з "контактних" медиків, які лікують хворих COVID-19.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення