Війська РФ новою жертвою обрали Миколаїв: ракета вщент зруйнувала ОДА, де було багато людей, будівлі навколо пошкоджені (добірка відео)

Сьогодні вранці ворожі ракети влучили у будівлю ОДА в Миколаєві. За "дивним збігом обставин", це сталось фактично за годину до перемовин між Росією та Україною у Стамбулі. Ракета влучила в ОДА о 08:45, а перемовини стартували о 10:00. Вже о 10:02 по Миколаєву оголосили чергову повітряну загрозу.

"З Криму на Миколаїв вилетіла ворожа авіація. Кількість невідома. Будуть працювати на дуже малих висотах", - попередили в ОДА.

"29 березня близько 08:45 у м. Миколаїв внаслідок обстрілу та влучання в дев’ятиповерхову адміністративну будівлю сталося руйнування центральної секції будівлі з 9 по 1 поверхи, без послідуючого горіння. Станом на 09:25 підрозділами ДСНС з-під завалів вивільнено 17 постраждалих осіб та передано медикам", - повідомили у пресслужбі ДСНС.

Половина будівлі зруйнована, у тому числі кабінет голови Миколаївської ОДА. Віталій Кім розповів, що більшість людей дивом урятувалися - це від 50 до 100 людей. Самого Кіма врятувало те, що під час влучення ракети його в кабінеті не було, фактично пощастило - він проспав.

"Дочекались, доки люди вийдуть на роботу, і влучили у житловий будинок", - розповів Кім.

У будівель, розташованих поруч з ОДА, вибуховою хвилею вибито скло.

Водночас Кім заявив, що обстріл ракетами означає, що російські військові передумали захоплювати місто.

"Це означає щонайменше, що окупанти передумали наступ на Миколаїв. Адже за класикою, якщо ти збираєшся щось захопити, тобі потрібен пункт управління, зв’язок. Коротше кажучи, вони зрозуміли, що Миколаїв вони х*р візьмуть, тому вирішили мені "передати привіт", а може й усім нам, - сказав Кім і з сумним жартом додав. - Сволота, до мене в кабінет потрапили, увесь запас айкосів втратив".

Загроза ракетних обстрілів по Миколаєву зберігалась всю ніч, а вчора вдень російські військові обстріляли Корабельний район: накрили житлові квартали, обстрілювали беззахисних людей. Знову ж таки, чергове співпадіння, але саме 28 березня виповнилось 78 років від дня визволення Миколаєва від німецько-фашистських загарбників.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення