Військового, який в Одесі поранив ножем товариша по службі та поліцейського, визнали хворим (фото)

Судово-психіатрична експертиза підтвердила, що військовослужбовець-контрактник, який в ніч з 14 на 15 травня 2020 влаштував різанину на території військових складів бази "Південь" в Одесі, страждає на психічне захворювання.

Як повідомили в ДБР, після досудового розслідування в Малиновський райсуд направили клопотання про необхідність застосування до підсудного примусових заходів медичного характеру.

Нагадаємо, 25-річному контрактникові інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч.2 ст.406 та ч.2 ст.345 КК України. Встановлено, що військовослужбовець однієї з військових частин Збройних сил України на ґрунті раптово виниклої особистої неприязні наніс ножові поранення військовослужбовцю строкової служби.

Крім того, він спричинив опір працівникам поліції, які прибули на виклик по лінії «102», та наніс ножове поранення сержанту поліції, після чого правопорушника було затримано.

Таким чином, молодика обвинувачують у порушенні статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями, що заподіяло легкі чи середньої тяжкості тілесні ушкодження (ч. 2 ст. 406 КК України), та умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень (ч. 2 ст. 345 КК України).

Зазначається, що кримінальне провадження, на підставі постанови військового прокурора, передано до слідчих ДБР від слідчих підрозділів Національної поліції, у зв’язку із тривалим та неефективним досудовим розслідуванням.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення