"Він захотів, щоб я зняла плавки": легендарного режисера звинуватили в згвалтуванні 10-річної дівчинки

 Обозреватель

Культового кінорежисера, 84-річного Романа Поланскі, який вже проходить у справі про розбещення неповнолітньої, у черговий раз звинуватили в згвалтуванні, на цей раз - 10-річної дівчинки.

Так, американська художниця Маріанна Бернард заявила, що режисер спокусив її під час фотосесії. Сталося це в 1975 році. Поланскі фотографував на той час 10-річну дівчинку в Каліфорнії, на одному з пляжів.

"Там була купа великих каменів, на цих каменях він мене фотографував", - розповіла жінка.

Спочатку режисер попросив її зняти бюстгальтер.

"Я не відчувала дискомфорту, тому що мені було десять років, і я часто ходила без ліфчика. Але потім він захотів, щоб я зняла плавки - і мені стало зовсім не по собі. Раптово я усвідомила, що моя мати кудись пропала. Я не знала, куди вона поділася. Після цього він почав домагатися мене", - розповіла Бернард.

За словами художниці, поділитися тим, що трапилося вона зважилася після того, як про домагання з боку режисерів розповіли відомі голлівудські акторки.

Нагадаємо, Поланскі звинуватили в злочині в 1977 році. За даними прокурорів, він дав неповнолітній Саманті Геймер шампанське і наркотики, після чого примусив до сексу. Поланскі визнав провину і в рамках угоди з судом погодився на психіатричне обстеження в тюремному госпіталі, проте втік з країни, дізнавшись, що суддя може скасувати угоду і укласти його на тривалий термін.

У вересні 2009 року Романа Поланскі заарештували в Цюріху, куди він прибув на кінофестиваль за присудженою йому нагородою, але потім звільнили під заставу в $4,5 мільйона.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення