Віра Савченко розповіла про те, як її лишили на ніч з чоловіками в підвалі "ЛНР"

 ЕСПРЕСО.TV

Віра Савченко розповіла російському суду як провела день у підвалі Луганська, намагаючись витягти сестру з полону.

Віра відзначила, що 21-го чи 22-го червня останній раз говорила з Надією по телефону. Про те, що українську льотчицю вже вивезли в Росію вона не знала.

"Я була впевнена, що вона в Луганську, тому була спокійна, що йдуть переговори про обмін. Головне, що її не будуть катувати", - розповіла Віра Савченко.

За словами Віри Савченко, вона наприкінці червня приїхала до Луганська, щоб зустрітися з Громовим – чоловіком, який брав телефон Надії та представлявся головою контррозвідки "ЛНР".

"Я приїхала туди, вже біля ОДА (будівлі облдержадміністрації. – Ред.) набрала Громова, сказала, що я тут. Він відповів, що його дві години не буде, щоб я тихенько походила там та не висовувалася", - пригадала Віра.

Далі, за її словами, її зупинив у парку патруль, якого "нажахала київська прописка" і "вони попросили мене прослідувати в підвал".

"Мене помістили в якусь кімнату, досить чисту, складське приміщення якесь. Провела я там незабутню добу. Телефон вилучили", - розповіла Віра Савченко.

"Коли вони з'ясували, хто моя сестра, мною багато хто зацікавився, в основному я проводила час з Женею, це людина під два метри ростом, він не приховував, що він росіянин, з європейської частини Росії", - продовжила сестра Надії.

За її словами, потім її закривали разом із 20 чоловіками, яким роздавали презервативи.

"Потім мене лишили на ніч, погодували, принесли книги… Про російський мір.

Наступного дня Віру запевнили, "що все нормально вирішують про обмін", посадили на маршрутку та відправили назад.

Віра Савченко розповіла російському суду про бій 17 червня 2014 року біля селища Металіст Луганської області, під час якого її сестра потрапила в полон.

Віра Савченко дає свідчення суду в білому реглані з тризубом. Сама Надія теж у реглані з тризубом, але чорного кольору. Раніше через те, що прокурору стало погано, в суді було оголошено технічну перерву. До цього Віра Савченко встигла розповісти, як вона приїхала до Луганської області побачитись з сестрою в день її полону 17 червня

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення