​Вірусною пневмонією масово почали хворіти ще у січні: мережу сколихнуло відео з лікарень Тернополя

Киянка з реальною підозрою на «карантинний» вірус Covid-19 не змогла здати тест у столичних лікарнях протягом кількох днів. За наявності 1,5 тисяч гривень такий тест можна пройти у приватній лабораторії. Про це у Facebook пише киянин Олександр Моргун, у матері котрого діагностовали підозру на вірусну пневмонію.

Схоже на те, що лікарі просто не витримують величезної кількості телефонних дзвінків бажаючих пройти тест на коронавірус. Одні просто кидають слухавку, інші – відправляють у приватні лікарні.

Олександр розповів свою історію, аби люди дізналися про ситуацію в столиці з експрес-тестами на китайський вірус. Розповідає, що протягом кільком днів він не міг добитися від державних лікарень тесту на коронавірус, а в трьох різних лікарнях жінці поставили три різних діагнози: ОРВІ, пневмонія, бронхіт.

«З 7 березня підвищилася температура до 39 градусів, загальне нездужання, легкий кашель. Всі ознаки звичайної застуди. Але температура не збивалася жарознижувальними препаратами надовго. На п’ятий день (11 березня, - Ред.) ми все ж звернулися в поліклініку за місцем проживання з усіма «принадами»: сімейний лікар на курсах, черговий бозна де. Діагноз: ГРВІ. Призначення: пити жарознижуючі. Ані аналіз, ані рентген не призначили. Ввечері того ж дня стан погіршився. У приватній клініці «Viva» зробили рентген легенів, діагноз – правостороння пневмонія. Після трьох крапельниць результату – нуль. 13 березня «швидка» порадила везти в приймальне відділення КМКЛ №3. Там зробили обстеження, аналіз крові, рентген легенів. Діагноз: бронхіт, в легенях чисто, показники крові у нормі», - розповів Олександр і констатував, що всього за два дні його матері поставили три різні діагнози.

Жінку планували госпіталізувати у терапевтичне відділення, але Олександр все ж наполіг на її розміщенні у відділенні пульмонології. Хворій знову призначили крапельниці антибіотика. На прохання дати направлення на експрес-тест на Covid-19 і лікуючий, і черговий лікарі заявили: «Не накручуйте себе, все в нормі».

Ввечері 14 березня – за тиждень від початку хвороби – температура піднялася до 40, і хвору вже наступного дня відвезли у «Добробут», вже четверта по рахунку лікарня, де довелося побувати жінці. Там їй встановили діагноз «підозра на двосторонню вірусну пневмонію» та рекомендували тест на Covid-19.

У інфекційному відділенні міської дитячої лікарні №2 (одна із переліку тих, де можна зробити експрес-тест) повідомили: «Ми такого не робимо – нехай вам «Добробут» робить».

Відмовились робити і в Олександрівській клінічній лікарні, то ж 16 березня зробили тест на вірус Covid-19 в Eurolab. Результат виявився негативним. Того ж дня у КМКЛ №3 хворій зробили забір крові, результат також виявився негативним. Лише за 10 днів з початку хвороби стан жінки почав стабілізуватись.

Цікаво, що ще 13 січня ТСН випустив в ефір сюжет, в якому розповідалося про вірусну пневмонію, в якої дуже стрімкий перебіг. Якщо вчасно не звернутися до лікарів – людина буквально згорає за кілька днів. Ще два місяці тому повідомлялось, що лікарні Тернополя переповнені пацієнтами з вірусною пневмонією. Лише в одній міській – майже 50 хворих з таким діагнозом, п'ятеро – тяжкі в реанімації, троє померли.

Нагадаємо, що обмежувальні заходи, щоб убезпечити українців від поширення коронавірусу, ввели по країні лише 12 березня. Карантин, введений урядом, діє до 3 квітня. Хоча не виключено, що цією датою карантинні заходи не обмежаться.

У лютому стало відомо, що китайські вчені планують створити вакцину проти коронавірусу COVID-19 вже у квітні-травні. За словами заступника голови Держкомітету охорони здоров'я КНР Цзен Ісиня, розробка вакцини ведеться за п'ятьма напрямками.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення