Вкрали 2 млн гривень: шахраї на Вінниччині під виглядом працевлаштування за кордоном грабували людей

Правоохоронці завершили розслідування кримінального провадження відносно членів злочинного угруповання, яке складалось з 3 трьох жінок та двох чоловіків. Зловмисники під приводом працевлаштування за кордоном, заволодівали грошима громадян. Слідчими доведено причетність групи до 101 факту злочинної діяльності. Про це повідомляє місцева поліція.

Слідством встановлено, що підозрювані розповсюджували оголошення з пропозиціями легального працевлаштування за кордоном, зокрема, на території країн Близького Сходу та Європейського Союзу. Шахраї обіцяли допомогу при оформленні всіх необхідних документів для виїзду за межі країни, а також здійснювали збут підроблених ID-карт країн Європейського Союзу.

Загалом від дій зловмисників постраждали 69 людей, жителів різних регіонів України. Кожен потерпілий віддав шахраям від 700 євро. Загальна сума, якими заволоділи зловмисники, становить понад 2 млн гривень.

Дії злочинної групи кваліфікували за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 3 ст. 358 ККУ (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). За вчинення таких злочинів їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення