Вони призводять до смерті: вчені назвали небезпечні продукти харчування

Продукти харчування не тільки можуть наситити організм поживними компонентами та дати енергію, але й також значно знизити рівень смертності від різних захворювань. В першу чергу вчені рекомендують відмовитися від білків тваринного походження, замінивши їх на рослинні. Результати дослідження опубліковані у журналі JAMA Internal Medicine.

Вчені з Національного інституту раку та Національних інститутів охорони здоров’я США проаналізували дані більш ніж 415 тис. американських пацієнтів в період з 1995-го по 2011-й.

Дослідники зібрали інформацію про дієтичні вподобання респондентів та стан їх здоров’я в різні періоди часу. В ході експерименту стало ясно, що вживання більшої кількості рослинних білків пов’язано з низькими ризиками передчасної смерті від різних захворювань. При цьому тваринні білки, навпаки, відчутно шкодять.

Крім м’яса, варто також відмовитися і від яєць.

"Включення більшої кількості рослинних білків у ваш раціон – це здоровий вибір, який буде корисний для серця та здоров’я кровообігу", – заявила керівник напрямку по харчуванню в британській благодійній організації British Heart Foundation Вікторія Тейлор.

За словами вчених, людина має вкрай довгий стравохід, так й кислотність не така активна, як у тварин-м’ясоїдів. Тому люди фізично не в змозі переварити та засвоїти м’ясну продукцію. Тому велика частина просто загниває всередині стравоходу, зашлаковує організм та призводить до проблем зі здоров’ям.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення