Втратив багато крові: з'явилися нові подробиці про стан чоловіка, пораненого копом в Харкові

Поранений поліцейським під час переслідування автомобіля чоловік втратив багато крові і знаходиться в реанімації у лікарні Харкова.

Постраждалого під час інциденту в Харкові прооперували. За словами медиків, одна куля зачепила легеню, а друга - кишечник.

"Повинно бути все нормально. Але ще раптом якісь ускладнення виникнуть. Тому процес реабілітації буде не швидкий", - розповів головний лікар Харківської багатопрофільної лікарні №25 В'ячеслав Вакуленко.

Які саме травми у поліцейського, не говорять ні копи, ні медики.

Відзначають, що інцидент стався напередодні, коли патрульний екіпаж приїхав на виклик в спальний район міста, щоб вгамувати п'яну компанію. Бешкетники у відповідь на зауваження сіли в машину і почали тікати, а поліцейські - за ними.

"Патрульними було подано вимогу про зупинку транспортного засобу. Водій не виконував законні вимоги патрульних", - сказав керівник управління патрульної поліції в Харківській області Олена Стрижак.

Подолавши кілька десятків кілометрів машина виїхала за місто і на полі застрягла в снігових заметах. Відомо, що саме на полі один з патрульних тричі вистрілив по легковику, щоб зупинити його.

"Поліцейський застосував табельну зброю, зробивши три постріли. Пасажир, який перебував на задньому сидінні, отримав два проникаючі поранення в спину і поперек", - розповіла прес-секретар Територіального управління ДБР Олександра Білка.

Втікачі вирвалися із замету і поїхали далі.

"Автомобіль Subaru Forester зник з місця події, а працівника патрульної поліції бригада швидкої медичної допомоги доставила в лікарню. Поліцейський отримав тілесні ушкодження", - зазначила Стрижак.

Пораненого водія машини перевірили на алкоголь і чекають результатів. Старший лейтенант, який скоїв стрілянину, вже затриманий. Чи було виправданим застосування зброї, має встановити слідство. За перевищення повноважень він може сісти за ґрати мінімум на сім років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення