З галереї в США вкрали картину Сальвадора Далі за 32 секунди: відео

 Апостроф

Невідомий чоловік виніс з галереї у Сан-Франциско (США) картину "Жираф, що говорить" іспанського сюрреаліста Сальвадора Далі. Для цього злодієві знадобилося лише 32 секунди.

Викрадення більш ніж 50-річного твору розміром 50 на 60 сантиметрів потрапило на відео камери спостереження, але, як повідомляє канал ABC7, впізнати злодія не вдалося.

На відео можна розглянути чорношкірого чоловіка в блакитній футболці, який заходить до галереї Dennis Rae Fine Art та через 32 секунди виходить з картиною. Як пише джерело, в цей день в галереї проходила виставка творів іспанських сюрреалістів і "Жираф, що говорить" був виставлений у вітрині для залучення уваги.

Директор галереї Анджела Келлетт вважає, що у злочинця був співучасник, який відволік співробітника виставки. Пізніше стало відомо, що картину мали прикріпити до мольберта карабіном і тросом, проте вони теж зникли.

"Жирафа, що говорить" Сальвадор Далі створив у 1966-1967 роках під впливом творчості Пабло Пікассо. На сьогоднішній день її вартість оцінюють у $20 тис.

Картину стріт-арт художника Бенксі, особа якого до сих фактично не встановлена, продали на лондонському аукціоні Sotheby's за рекордні 9,9 млн фунтів стерлінгів ($12,2 млн). Нею автор висміяв британський парламент.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення