З початку року до лікарні потрапили 25 дітей: у Києві підліток наковтався пігулок

В Україні підтвердили третій випадок отруєння школяра пігулками. Цього разу лікарі рятували життя 15-річного киянина.

Про це повідомляє ТСН.

Хлопця негайно доправили з дому в лікарню «Охматдит». За словами медиків, стан юнака наразі стабільний і загроз життю немає.

Медики наголошують, що останнім часом тенденція суїцидальних настроїв серед школярів зросла. З початку року до лікарні госпіталізували 25 дітей з отруєнням.

Нагадаємо, що два дні тому у Боярці на Київщині померла дівчинка, що прийняла величезну дозу спазмолітика, а її подруга опинилася у лікарні.

Також відомо, що у Києві за лютий 2021 року з балконів багатоповерхівок випали три дівчинки.

Психоаналітик Галина Гладкая розповіла про те, що люди в підлітковому віці часто почуваються покинутими та самотніми, тому вони і знаходять собі так званих друзів у групах соцмереж. Про це розповідають Факти. ICTV.

Зазначається, що у цих групах спочатку формують атмосферу дружби, любові та підтримки, що притягує підлітка. Спершу підліткам все подобається. Потім у групі починають давати завдання, які додають адреналіну, що впливає на гормони, це подобається дітям, і їх затягує.

Керівники цих спільнот поступово пригнічують особистість дитини. Вони не дають висловлювати сумніви, думки та переживання, бо тоді підлітків виключать із групи. Поступово таке спілкування у групі переростає у погрози від керівників у бік дитини.

Спеціаліст радить уважніше та відповідальніше ставитися до почуттів, переживань та страхів дітей.

–Між батьками та дітьми має бути довіра. Її можна отримати тоді, коли у сім’ї всі відверті і ніхто не боїться показувати свої емоції та переживання, – наголосила Гладкая.

Також важливо не перекладати на дитину занадто багато відповідальності за її життя. Краще робити це поступово, допомагати, давати поради та показувати свою любов.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення