"З протоколом згоден, курю траву": у Києві наркоман підробив водійське посвідчення і працював такстом (фото)

У столиці патрульні зупинили водія, який був за кермом авто у стані наркотичного сп'яніння. Позбавлений права керування водій пояснив патрульним, що "купив підробне посвідчення в інтернеті, щоб таксувати". Про це повідомляє Патрульна поліція Києва.

"На вулиці Дегтярівській патрульні помітили автомобіль Renault, який рухався без увімкненого світла фар. Інспектори зупинили транспортний засіб, а під час спілкування з водієм помітили у нього явні ознаки наркотичного сп'яніння. Той зізнався патрульним, що напередодні вживав наркотики та позбавлений судом права керування за подібне порушення на 10 років. Для встановлення особи чоловік пред'явив паспорт", - йдеться у повідомленні.

Патрульні вирішили провести водію поверхневу перевірку. У результаті виявили пакетики з зеленою речовиною рослинного походження. Крім того, підозріле посвідчення водія: на фотографії був зображений зупинений керманич, а дані — чужі. Патрульні з'ясували, що таке посвідчення у базах відсутнє, а сам документ має ознаки підробки. Водій пояснив, що придбав його в інтернеті, щоб реєструватися у програмах, через які він надавав послуги з перевезення пасажирів.

Патрульні склали на водія протокол за ч. 3 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп'яніння особою, яка двічі протягом року керувала транспортними засобами у стані сп’яніння), винесли постанову за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом, бувши позбавленим такого права судом) КУпАП.

Інспектори викликали на місце слідчо-оперативну групу Шевченківського управління поліції для вилучення речовин і посвідчення та надання правової кваліфікації діям громадянина.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення