Поцупили 1,1 млн доларів: у Боснії затримали двох українців, підозрюваних у пограбуванні 23 банкоматів

У Боснії і Герцеговині затримано двох громадян України, яких підозрюють у шахрайстві з банкоматами Сбербанку і участі у банді зловмисників, яка вкрала понад 2 млн марок (1,1 млн доларів).

"Відповідно до рішення Кантонального суду в місті Біхач, було затримано двох українців: 57-річного Олександра Зайцева та 37-річного Дмитра Божка, які були заарештовані у неділю після того, як їх спіймали із 99 960 марками (понад 56 тисяч доларів - ред.), які вони викрали з банкомату "Сбербанку", - повідомили у прокуратурі.

Як зазначає видання, правоохоронці підозрюють, що у банді махінаторів було щонайменше 10 членів. Наразі розслідування справи перейшло до Федерального управління поліції, оскільки грабіж відбувся майже у всіх кантонах федерації. Для збору доказів з усіх кантонів була сформована група слідчих.

"В українців вилучили мобільні телефони. Зараз ведеться робота над тим, щоб з’ясувати, з ким вони контактували. Припускається, що ця банда вкрала понад 2 мільйони марок (с - ред.). У них були спеціальні декодери та комп’ютери", - йдеться у інформації.

Також вказується, що після допиту українців виконуючий обов'язки прокурора подав до Кантонального суду в Біхачі клопотання про ухвалення досудового ув'язнення на підставі того, що існує обґрунтована підозра у вчиненні ними кримінального злочину внаслідок комп'ютерних махінацій та наявності причин тримання під вартою - загрозу втечі, вплив на свідків та співучасників.

Нагадаємо, у Боснії і Герцеговині трьом громадянам України знадобилося всього 53 години, щоб пограбувати 23 банкомати російського Сбербанку, викравши 2,7 млн конвертованих марок (понад 37 млн грн).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення