Заборонені побачення та прогулянки: як у в'язницях і СІЗО готуються до епідемії коронавірусу

 Цензор.НЕТ

У місцях позбавлення волі ввели низку заходів на випередження, щоб не допустити поширення коронавірусу. Про них розповіла заступник міністра юстиції Олена Висоцька.

За її словами, були заборонені побачення із родичами, а на прогулянку пускають тільки із сусідами по камері з метою непоширення коронавірусу.

"Ми розробили низку планових заходів, сконцентрувавшись на тому, щоб попередити можливе проникнення інфекції в будь-яку із установ, що входять у пенітенціарну систему. Тому змушені були вдатися до непопулярних заходів. Наприклад, обмежити відвідування місць позбавлення волі, скасувавши побачення з родичами.

Також щодня на пропускних пунктах перевіряється персонал.

"Якщо є будь-які симптоми, які вказують, що особа може бути хворою, її не допускають до роботи. Перевіряють в обов'язковому порядку і осіб, яких, за рішенням суду, поміщають під варту. Їх відправляють на 14-денний карантин", - сказала Висоцька.

За її словами, зараз співробітників в'язниць і колоній зобов'язали постійно провітрювати приміщення і проводити додаткове прибирання.

Заступник міністра зазначила, що якщо в тюрмі виявлять хворого, то його ізолюють, зроблять тест і, якщо вірус буде підтверджений, - госпіталізують під охороною у звичайну інфекційну лікарню. А ув'язнених, які контактували із хворим, відселять в окреме приміщення для спостереження.

Ні тестів, ні лабораторій в пенітенціарній системі немає, аналізи будуть передавати в лабораторії, які працюють у регіонах.

За словами Висоцької, зараз Мін'юст у питаннях запобігання поширенню коронавірусу консультується з експертами Міжнародного Червоного Хреста та іншими донорськими організаціями, які займаються охороною здоров'я.

Що стосується ізоляторів тимчасового тримання Нацполіції, то, за словами начальника Головного слідчого управління Максима Цуцкірідзе, на цей момент серед осіб, які перебувають під вартою, хворих немає.

Він пояснив, що в місцях позбавлення волі багато осіб, хворих на туберкульоз, тому там є спеціальні камери на випадок карантину. А якщо будь-кого госпіталізуватимуть із коронавірусом, то правоохоронці готові забезпечити охорону в лікарнях.

Видання також повідомляє, що Офіс генпрокурора направив начальникам міжрегіональних управлінь з питань виконання кримінальних покарань Мін'юсту лист з проханням проводити засідання суду винятково в режимі відеоконференцій.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення