Загрожує до 10 років: столична поліція відзвітувала про те, що затримала хлопця з марихуаною (фото)

Слідчі столичної підземки скерували до суду обвинувальний акт відносно хлопця, якого затримали з канабісом. Нібито парубок придбав 40 пакетиків з наркотичною речовиною. За це йому загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляє столична поліція у Facebook.

Зазначається, що на станції метро «Дружби народів» хлопець помітив поліцейських та почав підозріло себе поводити. Правоохоронці зупинили його для перевірки, а згодом, у присутності понятих, вилучили в нього сорок поліетиленових зіп-пакетів з речовиною, схожою на наркотик та відправили на експертизу. Затриманим виявився раніше не судимий киянин 2000 року народження. Він пояснив поліцейським, що вилучений у нього канабіс придбав через один з месенджерів за п’ять тисяч гривень.

Зібрані відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом управління поліції в метрополітені відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування завершено, матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом скеровано до суду для розгляду по суті. Зловмиснику загрожує від шести до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У коментарях користувачі пишуть про те, що поліція повинна шукати злочинців, а не саджати на 10 років хлопця за канабіс, який вже дозволили у багатьох країнах.

"Не можу зрозуміти 40 пакетиків, або 40 мішків?", "Реально нікого не саджають, а ось за бур'ян 10 років!", "Чим ви вихвалитеся? 20 років хлопцю, а життя зламали назавжди. Вийде справжнім злочинцем, який буде грабувати та вбивати".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення