Загрожує до 12 років: ексначальника управління Чернігівської ОДА підозрюють в організації злочинної групи

На Чернігівщині судитимуть п’ятьох учасників злочинної групи, які заволоділи понад 800 тис. грн бюджетних коштів, виділених на ремонт доріг та лікарень. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань.

Зловмисники налагодили протиправну схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на виконання ремонтно-будівельних робіт об’єктів інфраструктури, зокрема медзакладів та доріг місцевого значення.

Організував злочинну діяльність ексначальник одного з управлінь Чернігівської ОДА. Серед його спільників ще четверо осіб, які допомагали фальшувати документи і переводити незаконно здобуті кошти в готівку.

Схема полягала у внесенні недостовірних відомостей до актів виконаних будівельних робіт щодо їхніх обсягів та вартості. Таким чином зловмисникам вдалося заволодіти понад 800 тис. грн бюджетних коштів.

Викрили злочинну діяльність оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області з колегами-правоохоронцями. У вересні минулого року організатору та трьом членам угруповання повідомили про підозри за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування завершене – його здійснювали слідчі Головного слідчого управління Нацполіції за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора.

У разі доведення вини, обвинуваченим може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення