Закриті школи, ажіотаж у крамницях та блокпости: в Італії через коронавірус людей просять не виходити на вулицю (фото)

Коронавірус COVID-19 почав спалах в Італії. В країні вже заражені 229 осіб, 72 з них в регіоні Ломбардія, 32 - Венето, решта - в Емілія Романія, П'ємонті і Лаціо, а також - в місті Рим. Українців серед них немає. Також відомо про сім смертей.

В італійських містах вже почалася паніка, люди шикуються в черги в аптеки, а в багатьох магазинах вже розібрали всі товари на полицях.

"Нам надійшли аудіоповідомлення з комуни, в яких говориться, що всім мешканцям рекомендовано залишатися вдома і ні з ким не контактувати", - розповіла росіянка, яка живе в Ломбардії.

Жінка зазначила, що всі свята скасовані, також це торкнулося і карнавалів. Транспортний рух зупинився, а людей не впускають і не випускають з так званої червоної зони.

"Елементарно я не можу дістатися навіть до аеропорту, щоб повернутися додому", - скаржиться жінка.

До речі, піддалися паніці не всі міста. Наприклад, в туристичних місцях - Римі, Флоренції життя йде своєю чергою.

Українка, яка мешкає в Італії відзначила, що люди масово скуповують маски у аптеках.

"Так, у нас ходять у масках, але до цього нас не змушують. В аптеках їх не купити. Люди купують навіть будівельні маски. Але масово не носять. Одягають маски люди, які приїхали з Мілану, їх контролюють. А нас ніхто не змушує",– зазначила вона.

За словами Олени Дніпрової, зараз ситуація в Італії подібна до ситуації в Україні, коли тут була паніка щодо свинячого грипу. Також жінка додала, що українці, які перебувають в Італії, не збираються виїжджати з країни через спалах коронавірусу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення