Заламували руки та били кийком по ногах: як на Запоріжжі патрульні мордували водія (відео)

 Depo

Прокуратура Запорізької області сьогодні, 19 січня, оприлюднила шматок відео зі знущанням патрульних поліцейських над водієм біля стаціонарного посту на в'їзді до Запоріжжя з боку Дніпра

Інцидент, відео якого оприлюднила прокуратура, стався у жовтні.

На стаціонарному посту "Запоріжжя-північ", що розташований на в'їзді до міста працівникам Управління патрульної поліції Запоріжжя зупинили автівку та мордували її водія. Зокрема, били гумовим кийком, застосовували кайданки, тримали чоловіка вночі на вулиці упродовж шести годин, не дозволяючи ані сісти в автівки, ані зв'язатися з родичами та адвокатами. Чоловікові не давали пити.

У прокуратурі не повідомляють, що саме спонукало патрульних до протиправних дій щодо водія. Прокуратура оприлюднила лише 18 секунд запису, на ньому патрульні б'ють чоловіка кийком по ногах та заламують руки.

Патрульним повідомили про підозру за ч. 2 ст. 127 (катування, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями) КК України.

Нині вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення