Заступник керівника Нацполіції заявив, що його фото на сайті розслідувань “завдає йому значної моральної шкоди”

Заступник керівника Національної поліції Євген Коваль вимагає у редакції Bihus.Info видалити свої фотографії і повідомлення про те, що у журналістів викликає чимало питань цілий ряд нерухомості вартістю у понад мільйон доларів, оформлений на його батьків. Ця інформація, відповідно до листа, який представник Коваля надіслав на адресу Bihus.Info, завдає поліцейському “значної моральної шкоди”. Про це йдеться на сайті Bihus.Info

"А можете видалити новину про мене? Я там невдало вийшов" або новий левел нахабства від МВС! Пам'ятаєте, ми розповідали, як нашу журналістку тримали на допиті 3 години? Це після того, як вона зняла Євгена Коваля, заступника голови НацПолу, який сідав в незадекларований джип. Нам тут прийшов лист, від його представника: вимагають видалити його фотографії з сайту та новину, бо це завдає йому “значної моральної шкоди”,-прокоментували звернення журналісти на офіційній сторінці у Фейсбук.

Також Коваль вважає неправдивою інформацію про те, що він самочинно відкрив авто журналістів, взяв відеокамеру, що перебувала в машині і вимагав документи у водія, навіть попри те, що відео інциденту є в розпорядженні і самих журналістів, і Коваля. Поліцейський в своїй претензії зазначає, що все це “принижує його честь та гідність, порочить його ділову репутацію, створює відносно нього негативні судження з боку громадськості та дискредитує його як працівника правоохоронного органу”.

"Коваль вважає брехнею, те, що він відкрив авто журналістів та забрав камеру, хоча ми це зняли на відео. Ну і ще йому не сподобалось, що в тексті вказано про нерухомість батьків вартістю понад мільйон доларів, але питання залишається відкритим: "звідки гроші, Ковальскі?",-продовжили коментувати інцидет обурені журналісти.

Нагадаємо, що нині Нацполіція розслідує інцидент, який стався під час виконання журналістами Bihus.Info редакційного завдання вранці 13-го лютого. Тоді журналісти помітили, як на територію закритого житлового комплексу у Києві, приїхала Toyota Land Cruiser 200. Пізніше в це авто сів сам Євген Коваль, який вийшов з одного з будинків у цьому ЖК. Журналістка в цей час перебувала за територією житлового комплексу, в публічному місці і виконувала свої професійні обов’язки. Через декілька хвилин після від’їзду Коваля, він під’їхав до журналістки. Попри те, що журналістка представилася, показала посвідчення і пояснила, що виконує редакційне завдання, поліцейський, не представившись, відкрив авто журналістів, взяв відеокамеру, що перебувала в машині, вимагав документи у водія.

Вже на третій робочий день після інциденту журналістку Марію Землянську викликали на допит, який тривав декілька годин. Частина питань стосувалася не інциденту, а внутрішньоредакційних процесів і джерел інформації.

Також викликали на допит адміністратора проєкту та головного редактора програми.

Зазначимо, що зазвичай Головне слідче управління займається розслідуваннями злочинів, причому масштабних. Більше того, за повідомлення наших колег зі “Слідства.Інфо” дане розслідування було почато за вказівкою керівника Нацполу після того, як Коваль подав на його ім’я рапорт з описом інциденту з журналісткою.

Цікавість редакції відносно Євгена Коваля виникла через цілий ряд об’єктів нерухомості, що знаходяться у власності родини правоохоронця. Наприклад, на батька замголови Нацполу Олександра Коваля оформлені 23 земельні ділянки, 4 будинки в курортній зоні Закарпаття та понад 8 гектарів землі в тому регіоні. Ще – понад 40 соток в престижних поселеннях під Києвом. Окрім того, 12 соток землі під Києвом та квартира у 130 квадратних метрів записані на матір правоохоронця.

Загальну вартість нерухомості батьків Євгена Коваля можна оцінити у понад 1 мільйон доларів і поки що журналістам не вдалося отримати підтверджень наявності у них відповідних доходів для подібних придбань.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення