Затримання "банди Торпеди" в Україні: поліцію запідозрили в спробі закрити відразу кілька "глухарів"

 Апостроф

Гучне затримання на Закарпатті злочинної групи може бути спробою МВС закрити кілька безнадійних кримінальних справ "одним махом".

Про це повідомив президент Всеукраїнської асоціації операторів ринку безпеки Сергій Шабовта в коментарі "Апострофу".

"Дуже на це схоже. Якось дуже вчасно все сталося: дев'ять "глухарів" зібрали і повісили на одну ОЗГ, яку, виявляється, ще й вели весь цей час. Накопичувати якусь критичну масу чи що, а потім вирішили, що потрібно їх затримати в момент підготовки теракту біля пам'ятника, адже це заодно і відрегулює проблему, пов'язану з законом про освіту. Коли пазл складається раптом і так вдало, то питань виявляється значно більше, ніж відповідей", - розповів він.

У той же час, колишній старший слідчий МВС з особливо важливих справ Руслан Сушко припускає, що дана банда дійсно могла вчинити всі ці злочини.

"Розумієте, кількість осіб, які вчиняють такі злочини або готують певну дестабілізацію в суспільстві, не така вже й велика. Відповідно, цілком можливо, що саме ці троє могли бути причетні до цілого ряду злочинів, тим більше, що метою їх угруповання була дестабілізація ситуації", - висловив свою думку Сушко.

Експерт же Українського інституту майбутнього Денис Монастирський впевнений, що висновки можна буде робити тільки після передачі справи в суд, і, відповідно, появи речових доказів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення