Завдав збитків на майже 1 млн гривень: у Харкові ексдепутату повідомили про підозру

За процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру колишньому депутату Харківської міської ради - очільнику одного з комунальних підприємств Харкова, зловживання якого завдали збитків на суму майже 1 млн гривень. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Так, слідством встановлено, що у 2016 році вказаний посадовець, який на той момент також був депутатом міськради, за результатами проведених державних закупівель відповідного обладнання, діючи в інтересах підконтрольної йому юридичної особи та всупереч законодавства, вніс зміни до тендерної документації.

Як наслідок, комунальне підприємство отримало продукцію, яка не відповідала вимогам, встановленим у тендерній документації.

Такі зловживання директора завдали комунальному підприємству збитків на суму близько 1 млн гривень, саме стільки коштів безпідставно отримала фірма-переможець за постачання обладнання. При цьому, як встановило слідство, частина цих коштів після отримання була перерахована фірмою-постачальником на рахунки компанії, бенефіціарним власником якої був директор комунального підприємства.

На сьогодні дії очільника комунального підприємства кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст.364 КК України.

Слідство триває.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення