Жили, наче російські "орки" у чужих квартирах: у Києві в горе-батьків вилучили 4-місячну дівчинку (фото)

У Шевченківському районі столиці соцпрацівники та правоохоронці вилучили немовля у неблагополучної родини. Як повідомили у Відділі комунікації поліції Києва, до правоохоронців надійшло анонімне повідомлення про те, що в одній із родин мати неналежно доглядає за дитиною.

"Разом із працівниками служби у справах дітей ми перевірили умови проживання родини. У квартирі були жахливі умови – всюди розкидані речі та бруд, запах цигарок, антисанітарія, при цьому сама дівчинка мала неохайний вигляд. Тож у подальшому ми із соцпрацівниками вилучили дитинку та склали акт обстеження житлово-побутових умов родини", - розповіла начальник сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Шевченківського управління поліції Тетяна Наливка.

Чотиримісячну дівчинку оглянули медики, з нею все добре і зараз вона перебуває у лікарні. А на матір склали адміністративний протокол за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення - невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей, та попередили жінку про кримінальну відповідальність.

Ювенальні поліцейські спільно з співробітниками сектору протидії домашнього насильства та зі службою у справах дітей провели профілактичний рейд у сім’ях, де вчиняється домашнє насильство. Такі рейди правоохоронці проводять на постійній основі. У ході проведення рейду правоохоронці та працівники служби у справах дітей відвідали неблагополучні сім’ї.

Члени рейдової групи провели профілактично-роз’яснювальні бесіди з батьками про належне виконання батьками своїх обов’язків з метою недопущення жорстокого поводження з неповнолітніми, запобігання торгівлі дітьми, недопущення найгірших форм праці, недопущення дітьми пропусків навчання без поважних причин, шкідливого впливу алкоголізму, наркоманії, тютюнопаління на дитячий організм.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення