Жінка із сином вилетіли з тюбінгу в Харкові: мати у комі в стабільно важкому стані (фото)

У гірськолижному комплексі "Харківська Швейцарія" 47-річна жінка, яка разом із сином спускалася на тюбінгу з гори, вилетіла з нього, а потім її на швидкості ще й збив чоловік. Відвідувачка отримала черепно-мозкову травму та впала у кому, за її життя борються медики. Подія сталась 16 січня, розпочато кримінальне провадження за фактом порушення правил безпечної експлуатації споруд (ч. 2 ст. 275 КК України), повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Сестра потерпілої Тетяна розповіла на своїй сторінці у Facebook, що свідки події кинулися на допомогу Надії і стали кричати, щоб адміністрація на якийсь час припинила катання, але прохання проігнорували. Співробітники продовжили видавати тюбінги іншим відвідувачам, що призвело до того, що один із чоловіків, що летів з гірки, збив постраждалу Надію.

У Харкові мати із сином вилетіли з тюбінгу, Надія Слобода у комі

"Під час тюбінгового катання з гори, у зв’язку із нерозчищеною сніговою трасою, тюба перекинулася і жінка отримала тілесні ушкодження. У подальшому на вимогу свідків зупинити роботу траси, на якій перебувала потерпіла із тілесними ушкодженнями, співробітники гірськолижного курорту жодним чином не відреагували. Через це на дівчину наїхав чоловік, який також спускався на тюбі з гори. Від отриманих тілесних ушкоджень постраждала втратила свідомість", - повідомили у прокуратурі.

До правоохоронців жодних повідомлень про тілесні ушкодження потерпілої не надходило, що може свідчити про приховування кримінального правопорушення, наголосили у відомстві.

На спуску не було кваліфікованих медиків, які б вчасно та правильно надали допомогу. Сестра Надії Слободи каже, що після другої травми на допомогу їй ніхто не поспішав – постраждалу лише відтягли трохи далі від гірки. Швидку довелося чекати близько двох годин. Медики їхали на місце так довго через пробки, які скували Харків 16 січня.

"Співробітники прийшли не скоро, Надю не можна було смикати, після таких ударів необхідно максимально зберегти спокій. Її ж намагалися посадити, підняти, тягли волоком. Страшно уявити все", - каже Тетяна, сестра постраждалої.

Співробітники невідкладної медичної допомоги доставили потерпілу до КНП "Міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова" Харківської міської ради.

"Було проведене складне хірургічне втручання. Стан, як і раніше, стабільно важкий. Лікарі роблять все можливе", - сказала сестра Тетяна.

Прокуратура збирає свідчення очевидців щодо цього нещасного випадку.

"Якщо вам відомі будь-які обставини вказаного кримінального правопорушення, просимо повідомити інформацію до Київської окружної прокуратури м. Харкова за телефоном 057-700-26-60 або до слідчого відділу Харківського районного управління №1 ГУНП в Харківській області", - звернулися у прокуратурі до очевидців.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення