Жінку викрали: у столиці відібрали у блогерки з Ірану біткоїнів на $1,4 млн (фото, відео)

У Києві троє іранців, що тривалий час проживали в Україні, змусили блогерку віддати 25 біткоїнів на $1,4 млн і погрожували їй та її дитині зброєю. Про це повідомляє поліція Києва.

Про подробиці злочинної схеми за участю іноземців повідомили в поліції Києва.

Організатором злочину був 37-річний уродженець Ірану, його спільники – двоє громадян Ірану, які тривалий час проживали в Україні.

"Лідер злочинного угруповання в Туреччині звернувся до потерпілої та повідомив: найближчим часом місцеві правоохоронці можуть затримати її та екстрадувати до Ірану за активну блогерську діяльність, яка нібито суперечить нормам моралі цієї країни. Після цього за 100 тисяч доларів США він запропонував організувати їй і її дитині перетин державного кордону із Туреччини до України та оформити їм відповідний міграційний статус, аби уникнути екстрадиції", – повідомив начальник Департаменту міграційної поліції національної поліції України Сергій Пантелеєв.

Коли блогерка зі своєю донькою прибула в Україну, організатор злочинної схеми розмістив їх в орендованій квартирі та спланував вчинення відносно жінки розбійного нападу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення