Журналіста російського "Дождя" після 10 годин очікування в аеропорту таки пустили до України

 Канал 112

Журналісту російського каналу "Дождь" Олексію Коростельову дозволили в'їжджати в Україну після майже 10 годин очікування в аеропорту. Про це сам Коростельов повідомив у коментарі

Рішення про відмову у в'їзді у нього просто забрали, додав Коростельов.

Телеканал "Дождь" повідомив, що журналіста Коростельова пустили після того, як народний депутат від БПП Мустафа Найєм написав звернення голові прикордонного пункту аеропорту.

"Я гарантую його мету перебування у Києві з 2 по 6 липня 2018 року і забезпечую його виїзд з країни після закінчення курсу журналістських розслідувань OPEN Media Hub", — написав Найєм.

На питання "Громадського", з чим журналіст пов'язує заборону на в'їзд, Коростельов сказав:

"Чесно, пов'язувати з чим завгодно можна, навіть з перемогою збірної Росії вчорашньою — фейсбук он як кипить. Я ніяк перед Україною особисто не завинив, але не сказати, що і останні події з (російським журналістом, смерть якого інсценувала СБУ, — ред.) Бабченком і цими розстрільними списками могли якось вплинути на рішення прикордонників, я теж не можу".

Раніше повідомлялося, що журналіст Коростельов приїхав до Києва на тренінг з журналістських розслідувань, який організовує консорціум OPEN Media Hub. Працівники Держприкордонслужби не пустили Коростельова, видавши рішення про відмову у в'їзді. Крім того, журналісту начебто придбали квиток до Кишинева.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення