Зіговали та казали, що расисти: у Києві невідомі у костюмах Ку-клукс-клану влаштували моторошну акцію (фото, відео)

У Києві вчора невідомі нібито влаштували расистську акцію, або неадекватно відзначили Гелловін.

Як повідомляє "Країна", люди в костюмах Ку-клукс-клану пройшлися центром Києва з плакатами "Так, ми расисти", "ККК повернувся" та "White Power". Після чого сфотографувалися на Хрещатику із "зігами".

Свідки події вирішили, що акція пов'язана з Гелловіном і зустрічали людей у білому з посмішками, не звертаючи уваги на плакати.

На іншому відео ті ж люди кричать: "Хай, живе Білорусь" та "Слава Україні".

Що це був за перфоменс ніхто так і не зрозумів.

У коментарях припускають, що акцію замовили російські ЗМІ, або хоть намагався перевірити, чи можна пройтися безкарно центром міста із неадекватними написами на плакатах.

Нагадаємо, що Ку-клукс-клан або Невидима імперія Півдня (англ. Ku Klux Klan), скорочено ККК — назва кількох расистських та терористичних організацій в США, здебільшого на півдні. З цією організацією пов'язують появу поняття "Суд Лінча".

Хоча дослідники сходяться на тому, що організація виникла не як терористична, а як таємне товариство, розвиватися воно стало саме з расистським підтекстом. З кожним роком, зі збільшенням влади та чисельності організації, зростала кількість жертв і ступінь жорстокості.

Була створена складна інформаційна мережа для вбивств і підпалів. Групи чисельністю, залежно від операції, від 10 до 500 осіб, діяли надзвичайно оперативно й не залишали свідків. Вбивства були жорстокими, жертв вішали, топили, калічили.

А ось у Харкові святкували Гелловін пристойніше. У місцевому парку Горького влаштували справжнє "свято жаху".

Там молоді люди з червоною краскою на обличчях шокували перехожих.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення