ЗМІ назвали стрілянину в Орландо найбільшою в історії США за кількістю жертв

Видання USA Today назвало стрілянину в Орландо, в результаті якої загинули 50 осіб, найбільшою в історії США за кількістю жертв.

Наводяться дані про масові вбивства з 1966 року, коли колишній морпех розстріляв у Техасі 16 людину, перш ніж був ліквідований поліцією.

Також серед лідерів за кількістю смертей виявилися ще три випадки. У квітні 2007 року 23-річний студент влаштував безладну стрілянину в Політехнічному університеті Вірджинії, убивши 32 людини. Після цього він покінчив з собою.

У грудні 2012 року Адам Ленза (Adam Lanza) 1992 року народження приїхав у місцеву початкову школу Сенді-Хук, і протягом декількох хвилин розстрілював дітей і вчителів, після чого покінчив з собою. Тоді загинули 20 дітей і шість дорослих.

У жовтні 1991 року 35-річний Джордж Хэннард в'їхав на своєму пікапі у вітрину кафе в Техасі і відкрив стрілянину. Він убив 23 людини і вчинив самогубство.

Стрілець Омар Матін напав на нічний гей-клуб в Орландо, штат Флорида, в ніч на 12 червня. Злочинець, озброєний гвинтівкою і пістолетом, закрився разом з кількома заручниками в клубі. На місце події прибули 70 поліцейських машин, сапери і спецназ. Стрілок був ліквідований в результаті тривалої перестрілки з поліцією, тільки після цього спецназ звільнив заручників. В результаті атаки було вбито 50 осіб, ще 53 отримали поранення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення