ЗМІ: Одіозний екс-керівник поліції Горлівки, який здав сепаратистам Торецьк, знову при державній посаді

 Главком

Панасюк у 2014 році пропонував бойовикам патрулювати місто разом із міліцією

Павло Панасюк керував міліцією Горлівки до початку 2014 року, а перед окупацією Донбасу перевівся в Торецьк (на той час Дзержинськ), де пропонував проросійським бойовикам патрулювати місто разом із міліцією. Після звільнення Торецька він різко пішов на пенсію, але тепер повернувся і очолив ДАБІ. Про це повідомляє журналіст Денис Казанський у своєму блозі.

«Одіозний мент-хабарник Павло Панасюк (він же Паша-Хаммер), який очолював до війни УВС Горлівки, знову сплив з небуття і отримав високу посаду. Звичайно, розумію, що подібними новинами у нас нікого не здивуєш. ... Але тут особливий випадок. Павло Панасюк навіть серед прогнилих ментів Януковича мав славу особливо прогнилого», - пише Денис Казанський.

Він зазначає, що однією із особливостей інтер’єру кабунету Панасюка були відразу два портрети Віктора Януковича.

«Навесні 2014 Панасюка перевели з Горлівки очолювати УВС сусіднього Дзержинська, який він благополучно здав місцевим «ополченцям». Збереглося відео епічно спілкування Панасюка з бойовиками ДНР в квітні 2014», - пише Денис Казанський та публікує відео зі своїми поясненнями:

«На 3:50 один з сепаратистів задає питання:

- Якщо прийде наказ нас заарештовувати, розганяти, ви підтримаєте такий наказ?

- Цим не міліція займається. Ви плутаєте повноваження міліції та повноваження інших спеціальних силових структур. Міліція займається охороною громадського порядку - відповів Панасюк і заявив, що «народне ополчення» зможе патрулювати місто разом з міліцією».

Денис Казанський відзначає, що після звільнення Дзержинська (після декомунізації - Торецька), Павло Панасюк вийшов не пенсію.

У той же час син Панасюка (теж співробітник МВС) в 2015 році вчиняє аварію, в якій під колесами його автівки гине родина: подружжя та їх онук.

Наразі Павло Панасюк вирішив перервати свій відпочинок та повернутися на державну службу: він очолив Державну архітектурно-будівельну інспекцію Донецької області.

«Як?!! Чому?!! Де взагалі архітектура, а де Панасюк? Який стосунок до будівництва має продажний мусор із Горлівки? Воістину, в Україні немає нічого неможливого», - резюмує Денис Казанський та зазначає, що новопризначений архітектурний інспектор Панасюк тепер державний службовець, тому його декларація тепер у відкритому доступі. У декларації зазначено, що його родина володіє не лише півтора десятками квартир, будинків та земельних ділянок в різних куточках України, а ще й приміщенням дитячого садочка.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення