Зрада в уряді: розвідник розповів, як українські чиновники зливають інформацію США та ЄС

У Кабінеті міністрів є чиновники, які ведуть розвідувальну діяльність. Про це у інтерв’ю Vласть vs Vлащенко заявив політичний консультант зі зв'язками у Вашингтоні Андрій Теліженко. Він також займав посаду радника першого віце-прем'єр-міністра України (після Революції Гідності), помічника Генпрокурора України, третього секретаря посольства України в США.

«Не тільки для американського посольства, але і для G7. Вони працюють і на європейців, і інші країни, які входять до «Великої сімки», - зазначив Теліженко, відповідаючи на питання про те, чи ведуть «офіси Соросят» у міністерствах збір якоїсь інформації для іноземних держав.

За словами Теліженка, «зрада» була і в часи попередньої влади:

«Під час Порошенка була частина обраних держчиновників, які начебто мають західну освіту, які «навчалися» по 3-4 місяці і приїхали з Америки або з Лондона. Тоді видали грантову допомогу радникам міністра і керівникам департаменту окремо від Євросоюзу, 50-60 тисяч гривень. Хоча по суті, вони нічого не роблять. Для прикладу, в Кабміні є Департамент архітектури і комунікацій. Ні про що. При цьому більшості співробітників уряду платяться зарплати 20-30 тисяч гривень. Це по суті держзрада – зарплата у вигляді фінансової допомоги. Це непорядно, колізія, треба так не поважати себе».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення