Зруйновані будівлі, вирвані дерева та побиті машини: по США пройшлися потужні торнадо з землетрусом (фото, відео)

У США 31 березня в штаті Айдахо стався потужний землетрус, а Алабама, Міссісіпі, Джорджія і Флорида постраждали від сильного шторму. Як повідомили в Геологічній службі США (USGS), магнітуда землетрусу в Айдахо з епіцентром в 72 км на захід від міста Чалліс в окрузі Кастер склала 6,5.

Його гіпоцентр знаходився на глибині 10 км. Підземні поштовхи відчувалися на більшій частині Айдахо, а також в Юті, Неваді і Монтані. Зафіксовані численні афтершоки. Зафіксовано 31 повторний підземний поштовх, магнітуда найпотужнішого з яких оцінюється в 4,6 балів.

На щастя, незважаючи на силу землетрусу, обійшлося без серйозних наслідків. У населених пунктах розгойдувалися будівлі, але про пошкодження і постраждалих інформація не надходила. Рятувальники обстежують будинки.

У той же час на південну частину США обрушився сильний шторм. У штатах Алабама і Міссісіпі підтверджені три торнадо. Найбільше постраждало місто Юфола на південному сході Алабами. Тут пошкоджено понад 10 будинків. Одна людина отримала незначні травми.

У штаті Міссісіпі пошкоджені будинки в населених пунктах Лусдейл і Агрікола в окрузі Джордж. У штаті Джорджія сильний вітер залишив без електрики 56 тисяч будинків. У Флориді стихія торкнулася північної частини штату.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення