Зупиняють транспорт та вводять жорсткий карантин: Кличко терміново звернувся до киян (відео)

Мер Києва Віталій Кличко у суботу, 21 березня, терміново звернувся до жителів міста у зв'язку із карантином через поширення коронавірусу.

Він заявив, що місто повинне ввести більш суворі обмеження. Пряму трансляцію вела КМДА.

Так, Кличко розповів, що у столиці буде зупинено рух громадського транспорту. Їздити ним зможуть лише люди, які забезпечують життєдіяльніть столиці.

"Тому з понеділка, 23 березня, громадський транспорт столиці перевозитиме лише тих пасажирів, які їдуть на роботу на підприємства, що забезпечують критично важливі сфери життя нашого міста. Це медичні працівники, рятувальники, правоохоронці, фахівці сфери ЖКГ, люди, які працюють в продуктових магазинах та аптеках, на стратегічних підприємствах", – заявив мер міста.

За його словами, для таких перевезень вже розроблені маршрути громадського транспорту, схему яких буде опубліковано 21 березня.

"Їздити в транспорті вони зможуть тільки за наявності спеціальної перепустки для проїзду в міському транспорті. Такі перепустки ми зараз передаємо у всі необхідні підприємства", – підкреслив Кличко.

Він додав, що поліція повинна забезпечити дотримання обмежень і посилити охорону на вулицях міста.

"Заклики "Залишатися вдома" – означає залишатися вдома!" – заявив чиновник, відзначивши, що карантин – не привіду гуляти, влаштовувати пікніки.
Кличко сказав, що обмеження не стосуватимуться приватного транспорту, а ще закликав керівників усіх підприємств, за можливості, перевести працівників на дистанційну роботу.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення