"Був вихідний день, медик лише їхав на роботу": в лікарні через масивний крововилив у мозок помер 25-річний хлопець (відео)

Лікарська халатність, чи трагічна випадковість? На Рівненщині у Сарнах медики районної лікарні не змогли врятувати 25-річного хлопця. У реанімації він впав у кому, з неї він так і не вийшов. Рідні померлого винуватять медиків у лікарській халатності.

Іллі Панасюку стало зле у перший день нового року. Дружина Юлія розповіла, що у нього були болі в спині, грудях, судоми, чоловіка усього буквально трусило, а ще страшенно боліла голова. Бригада швидкої допомоги, яка прибула на виклик, виміряла пацієнту тиск. Виявилось, що він майже удвічі вищий за норму: 220 на 170.

Медики взяли чоловіка попід руки і, за словами Юлії, поволокли з 5 поверху до карети швидкої. До лікарні Іллю домчали ще при свідомості, але там йому стало ще гірше.

Медики запідозрили порушення мозкового кровообігу. Аби це підтвердити, лікарі втратили неприпустимо багато часу, наголошують рідні Іллі. Мати померлого каже, що аби провести КТ, довелось чекати півтори години, а лікаря-анестезіолога - аж 2,5 години.

Завідувачка відділення екстреної медичної допомоги Сарненської лікарні Тамара Супрунець наголошує, що для того, хто чекає, час завжди йде довго.

"Якщо врахувати, що це був вихідний день, рентгенолаборант доставлявся з дому, ще 15 хвилин гріється апарат - це абсолютно недовго", - каже медик.

Комп’ютерна томографія підтвердила, що у пацієнта масивний крововилив у мозок, його поклали в реанімацію. Там Ілля провів 18 днів, і майже увесь цей час був у комі. Коли він помер, рідні не дали дозвіл на розтин. Пояснили це недовірою до місцевих лікарів.

Медики у свою чергу пояснюють, що пацієнт мав серйозні проблеми зі здоров’ям, тому повинен був приймати ліки для зниження артеріального тиску. Але чомусь цього не робив. Як наслідок - лопнула судина. Це була аневризма.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ненадання допомоги хворому.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення