На Прикарпатті педагогічний страйк: 23 школи не працюють, уряд пропонує закривати їх (відео)

На Прикарпатті у Долині педагогічний страйк. Вчителі кілька місяців не отримували зарплатню. Навіть батьки поставились до протесту з розумінням.

70 вчителів страйкують в Долинський об’єднаній територіальній громаді. На роботу в школу вчителі приходять, але дітям порадили залишатись вдома, бо уроки проводити не будуть. Їх страйк - безстроковий.

Перебої з зарплатою в освітян з нового року, відколи відбулась чергова територіально-адміністративна реформа. До міста Долина доєдналися сільські громади, а разом з ними і 18 шкіл. Сільські вони територіально, а формально вже міські. Тож і учнів у класі має бути, як годиться у великому населеному пункті. Лише тоді таким школам нараховують субвенції.

Відповідно, в Долинський об’єднаній територіальній громаді виник дефіцит освітньої субвенції. Міська Долинська влада навіть до суду подала на Кабмін та Міносвіти, аби там переглянули розрахункову форму. Дефіцит вже більше 30 млн грн, а відтак у фінансовому зашморзі всі 26 навчальних закладів громади. 23 вже страйкують. У Києві з міністерства вже відповіли, що більше грошей не буде і варіантів лише два: або відшукати кошти на освітян з місцевих бюджетів, або скоротити - і вчителів, і школи.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення